adgroup

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Friday, 18 March 2016

Rawatan Alternatif untuk Penyakit Stroke

Pada tahun lepas,beberapa orang yang saya kenali telah terkena serangan stroke..ada di antara mereka ialah ayah kawan baik saya..dan seorang lagi merupakan ibu juga kepada kawan baik saya..ayah mertua saya juga telah terkena serangan stroke pada bulan 9 tahun lepas.

Disebabkan dikelilingi dengan kawan-kawan yg mempunyai masalah tentang penyakit stroke ini..saya seperti terpanggil untuk membuat satu entry mengenai satu rawatan alternatif untuk mengatasi penyakit stroke Stroke sebenarnya adalah serangan yang berlaku pada otak yang terjadi secara mendadak akibat tersumbat atau pecahnya pembuluh darah otak. 

Punca-punca utama masalah stroke:1. Faktor risiko medik
Faktor risiko medik yang menyebabkan atau meningkatkan risiko stroke antara lain adalah disebabkan masalah hipertensi(penyakit tekanan darah tinggi),kolesterol, arteriosklerosis(pengerasan pembuluh darah), gangguan pada jantung, diabetes, riwayat stroke dalam keluarga (faktor keturunan) dan migrainyang teruk(sakit kepala sebelah sahaja). Menurut data statistik 80% penyebab stroke adalah hipertensidan arteriosklerosis. Kebanyakan mereka yang diserang stroke mengalami masalah ini.

2. Faktor risiko perilaku
Faktor risiko perilaku pula disebabkan oleh gaya hidup dan juga pola pemakanan yang tidak sihat seperti kebiasaan merokok, mengambil minuman bersoda dan beralkohol serta gemar makanan fast food dan junk food. Makanan-makanan ini banyak bahan pengawet, pewarna dan juga perisa makanan. Faktor risiko perilaku yang lainnya adalah seperti kurang aktiviti fizikal seperti senaman.

Stress juga adalah salah satu faktor yg menyumbang masalah ini..bila kita terlalu stress tekanan darah pun boleh meningkat. Jadi cuba elakkan diri anda dari stress yg melampau ye.


Penyakit stroke ni boleh di CEGAH sekiranya mengamalkan gaya hidup yang sihat..malahan orang yang mengidap stroke pun masih boleh Di UBATI..

Salah satu ikhtiar untuk masalah penyakit Stroke ialah Vivix ..


Macam mana ViVix bertindak untuk pesakit stroke? 


1. Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang rosak, mati, abnormal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari.

2. Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot oleh itu menggalakkan sel menjadi sihat semula.

3. Ramuan 4 jenis bahan utama Vivix menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (iaitu penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita.

4. Ramuan Vivix juga adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol (iaitu kandungan dalam anggur muscadine) yang sangat membantu keutuhan sel dan meningkatkan hayat sel.

5. Vivix membantu menurunkan kolesterol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL (kolesterol jahat). Oksidasi LDL ini yang menyebabkan serangan kardiovaskular/ jantung.

6. Ramuan Vivix sangat tinggi anti-oksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh.

7. Ekstrak elderberry membantu dalam perlindungan tubuh terhadap penyakit kardiovaskular, stroke dan serangan jantung.

8. Ekstrak lobak ungu membantu dalam kesihatan salur darah, platlet, dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

9. Ramuan Vivix sangat membantu dalam pengawalan tekanan darah, menurunkan kolesterol malah membantu dalam pengekalan berat badan ideal.

10. Pengguna Vivix telah menunjukkan bukti bahawa Vivix banyak membantu pemulihan pesakit stroke.Kalau nk jimat beli 2 botol vivix, 

- dapat keahlian percuma
- dapat less 5% lagi harga vivix
- konfirm dapat rebat bernilai rm30++
- dapat beli produk shaklee yg lain dengan harga ahli 

isk jadi nak tunggu apa lagi ni kan..cepat la rebut Vivix ni  sebelum beliau licin kat  branch2 Shaklee..

Bagi mereka yang sakit, kos utk membeli vivix lebih berbaloi daripada kos utk mengubati penyakit mereka..

Jadi anda yang tak sakit, jangan tunggu sampai dah sakit baru nak menyesal ye 

Untuk testimoni vivix dan stroke boleh ke link berikut
http://joynhoney.blogspot.com/2017/01/testimoni-vivix.html


nak order vivix? 
mudah je,
wassap no ni terus ye
farah
agen shaklee kuala terengganu, gong badak


Disclaimer: vivix bukan ubat, ia hanya supplement yang dapat memeberikan kesihatan menyeluruh tubuh badan. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...