adgroup

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Sunday, 14 May 2017

Bila Pilihan Telah di Buat

Sebenarnye sejak dari bulan 1 awal tahun hari tu lagi aku dgn encik suami giat dok men sevey2 kereta baru dan terpakai yang berdekan kiteorang.

Memang ade niat nak tambah satu kereta tambahan untuk keselesaan anak-anak bila berjalan jauh, almaklumlah..setiap 2 minggu sekali kiteorg balik kg suami kat kelantan, jarak perjalanan dlm 2jam tapi sebab banyak pit-stop maka nya kadang2 jejak ke 3 jam 😂😂.. lagi satu..kg aku pun boleh tahan jugak kan nunn jauh di selatan , biasa nya jarak perjalanan kiteorg ke kulai makan dalam 8 jam..

Jadi nya..aku biasanya cuma balik kg dengan kelisa comel aku je..mmg ok je xde masalah..tp kereta tu dah tua sikit..agak risau sebenarnye nk jalan jauh2 sangat..kalau yg dekat2 sini ok sangat la hehe..lagi pulak anak- anak semakin lama makin bertambah..dan kakak tak dpt nk guna car seat dia sebab tak muat dah pun kan dalam kelisa, apip -1 car seat, terpaksa letak depan, umar satu car seat sebelah aku..kakak duduk tepi aku je..kadang2 pinjam kereta mil aku bila nk balik kulai tu hehe


Setiap minggu kalau kiteorg ade kat terengganu , kerja kiteorg adalah g testdrive kereta, atau g tengok2 kat pusat2 jualan kereta..lepas tu setiap hari dok bukak carlist dengan mudah.my dok sevey kereta..

Setakat aku sevey tu, kereta yg dah aku naik skali masa encik suami test drive adalah BRv, toyota sienta( betul ke ejaan tu 😆😆 sebenarnye nk test toyota innova tapi takde kereta nya masa tu so suka hati main try je kete lain ), nissan serena, honda stream.. ade yg naik je tak drive..cam hyundai santa-fe..


Last2 punya la banyak kete yg aku dapat tengok n rasa naik..encik suami beli kete yg aku tak dapat pun nk test naik sebab dia g tengok kat KL dan terus berkenan masa tu..




sekali pandang memang macam hitam tapi sebenarnye bukan..warna macam purple yg terlalu dark ..kalau kene cahaya mentari waktu panas akan nampak la ke-purple lan nya tu..nice kaler..aku suka 😊


ini adalah keadaan ruang dalam..
dah boleh muat semua orang punye car seat..seronok kan..semua pun tengah tido masa ni otw balik ke kelantan..

sangat selesa kat dalam dia walaupun tak se-selesa kereta yg bertaraf van2 tu kann..tapi sangat selesa pada aku..dari luar ia mengekalkan ciri2 sporty..sangat elegan design body dia..tapi sebenarnye untuk family car ( cam penjual kereta pulak aku rasa 😆😆)


kalau ade yg tanya kenapa tak beli estima ke velfire ke kan lagi besar..

aku jawab..ini lah rezeki yg encik suami mampu bagi pada kami..dan tersangat lah bersyukur..tq encik suami kerana tak mempuat pilihan yg salah..😘😘


oh..lagi satu..ini kereta recorn..tahun 2012, dari jepun la kan ofkos honda ni..yg tak tahan semua aplikasi dalam kereta ni bahasa jepang maaa..sila buat2 paham..wlpun ko tengah jalan atas jalanraya, gps dah menunjukkan ko masuk ke dlm laut 😂😂 

so berapa bintang nak bagi??


aku bagi semua bintang2 yg ade di langit tu untuk encik suami ..cia..cia..cia

nanti belikan kereta idaman i pulak ye 😜😜

ade yg tertanya2 lagi ke ni kereta ape?? 

Honda ODC nama dia ni 😄

lagi satu sebelum terlupa 
tarikh dapat  kereta ni  ialah 20/4/2017
moga kalau aku lupa nnt boleh rujuk di sini balik 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...