adgroup

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Monday, 21 July 2014

Kutu Babi @ Pijat @ Pirah

Masa aku kecik2 dulu aku selalu dengar arwah ayah ckp adik aku kene gigit tungau..biasa kalau tungau ni mesti dia gigit kat tmpat tersorok tutttt..hehe sebab budak2 kn dia suka main ke hutan la cari spider sume lagi2 kalau balik kg rasa mcm slalu jek dgr pasal tungau ni..

Tapi skrg ni aku nk cita pasal kutu babi @ pijat ni..

Sejak otw balik dari kg smlm en.husben ngadu sakit kat area tekak jek smpi ke mlm pun still sakit mula2 dia ckp maybe sbb kurg minum air , so diam kn la.tapi smpi tdo pun sik ckp sakit lagi..aku pun tny tah2 beguk kot haha..tapi dia kata bukan

So pagi tadi bila dia da kat ofis dia pun msj aku bgtau.. patut la sakit jek rupenye kene gigit kutu babi..huhu..sbb dia kn ade janggut haha..maybe xperasan kat janggut tu kutu tu menyelinap masuk kn lagi2 dia hari2 kat kg gi kebun cari durian, konfirm2 la sng2 jek kutu babi ni nk terkam dia..

Bila aku dok google2 kan rupenye yg bende slalu ade kat tilam2 tu pun adalah kutu babi nama lainnya pijat la..tu yg compius sikit gmbr tungau tu pun mcm pijat gak tgk hehe..xtau la sama ada pijat@ kutu babi tu adalah tungau atau bukan

Macam mana rupa kutu babi@ pijat ni?
Bagi yg tak kose nak tgk trs la tutup muka k hahaha




pijat ni ade mcm2 kaler putih camtu sampai ke merah2 gelap, tu sbb perot dia penuh darah kot hehe sbb keje pijat ni cam keje drakula hisap darah huhu

pijat betina bole bertelur dari 5-500 telor pastu dlm 6-10 hari jek telor dia bole menetas

Sebab tu lau kita nmpk pijat kat tilam2 baik kejor laju2 dan jadi pembunuh yg paling kejam hihi




perbandingan size pijat dgn batang mancis, kecik jek rupenye












yg ni da gemok sgt lama sgt kot dpt darah free huhu

adoi bila tgk byk2 geli pulak kan
dengan menatang ni kan ..ueeewwwwww....hahaha..seb baik kecik jek xnmpk sgt rupa dia dgn mata kasar

Sebaik baiknya lau kene gigit dengan menatang ni jangan dok garu2 sbb takut infection kat tmpt len pulak.. tapi tak dgr pulak en husben ckp gatal2 ..dia sik ckp sakit jek huhu..

Semoga dengan penemuan pijat@ kutu babi tersebut hilang la kesakitan yg ditanggung dari smlm huhu

1 comment:

  1. serious geli. tetiba nk tukar tilam....haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...