adgroup

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Thursday, 20 August 2015

Cerita Pasal Rumah

Sila trik nafas panjang2 sebelum baca entry panjang ni haha

Dah masuk 2 bulan pun aku duduk kat rumah baru ni..sikit- sikit bila ade duit kiteorg membeli barang2 utk rumah..bukan la beli perabot pun..belum ckp bajet utk itu hehe..kami cuma cukupkan dan lengkapkan mana2 yg nampak kurang tu..

Awal bulan 8 aritu baru beli hood & hob baru utk dapo aku..minggu lepas baru siap pasang hood & hob nya..

Aku beli kat Aik Hoe Kuala terengganu jek..masa tu buat clearance offer utk set brand tu..so dgn hrga cm berpatutan aku rasa , trs beli..mula2 tu aku berkenan dengan brand Rubine yg macam ni


Untuk set ni harga dah rm1900++ dekt 2 ribu wooo..aku cuma ade bajet 2ribu utk beli bende ni tapi bila pikir balik lau dpt yg lagi murah..duit lebih tu mcm2 bole guna utk beli bende lain kn..tanya punya tanya kat promoter die tunjuk brand Linea, kira
sama bagus la dgn Rubine..tapi sbb dia nk clear stok hrga murahh dia offer..rm1088..wahh aku dgr hrga nya tu pastu trs g tgk model cmne..Bila encik husben pun cm setuju terus amik yg Linea jek..


Aku amik yg dapur 2tungku jek..panel atas semua guna touch screen, ade 3 kelajuan utk kipas yg boleh dipilih..ade option utk lampu jugak..dan timer


close up sikit

kira sangat berpuas hati la walaupun tak dpt yg bentuk mcm rubine tu..yg ni pun dah cukup ok dgn hrga yg lagi murah dari Rubine tu huhu..upah pasang bende ni rm 160, yg nampak cerobong2 tu nnt bila pasang kitchen kabinet dia tutup la bende tu hehe..

Utk tingkap dapur pulak aku beli roller blind dari Ikea jek..sbb murah berbanding roller blind kat kedai2 lain..rm139 utk tgkap 6 kaki..rm89 utk tgkap 4 kaki



Ok la ni kan?? sblm ni langsir dapur pun main sepit2 je hehe..

Oooh lupa nk cakap, kiteorg tak gi Ikea pun untuk beli brg2 ni..kat kuala terengganu ade org yg buat servis beli brg2 ikea ni..bila dia nk gi, dia akan announce kat fb utk org buat order..upah yg dikenakan pun sgt2 berpatutan drpd nak g Ikea sendiri beli ehehe

ni no contact utk sape2 yg berminat 

dan encik husben pun sempat grab Cabinet kaca idaman hati dia sejak dulu kala haha..


Habis penuh dah cabinet..ni sume encik husben yg punye tau haha..apip punye ade la dlm 10% jek dlm tu..

Ok tu jek la brg2 baru yg ditambah masuk dalam rumah aku selain dari langsir yg dah fully siap pasang jugak..

Akan datang lau ade pertambahan lagi bakal aku update gak kat sini 😁😁

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...