adgroup

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Monday, 12 October 2015

Tingkatkan Sistem Immune Badan di Musim Jerebu

Musim-musim cuaca buruk sekarang ni ramai dikalangan kita yg mudah kene penyakit kan, terutamanya batuk, selselma, semput, dan demam.

Sekiranya sistem immune kita tidak kukuh lebih mudah la penyakit2 ni nk serang di kala musim cuaca yang tak menentu ni kanJom kita pakat-pakat serang virus penyakit ni ramai-ramai dengan cara kukuhkan sistem immune dalam badan masing-masing.Baru lah encik virus segan2 nak datang serang nanti 

Antara Agen2 untuk meningkatkan sistem immune badan kita ialah Vitamin C, Garlic (bawang putih) dan zinc dan Nutriferon


Vitamin C :
Merupakan imun booster yang paling top kerana ia terlibat didalam produksi antibodi, aktiviti dan fungsi sel darah putih dan paling penting ia terlibat didalam penghasilan interferon. Keperluan vitamin C meningkat apabila sistem imun berada didalam keadaan tertekan.
Bawang Putih (Garlic) :
Adalah antibotik semulajadi and juga imun 'booster' yang bagus. Allicin adalah bahan aktif didalam bawang putih yang mengaktifkan produksi sel darah putih, meningkatkan penghasilan antibodi dan membunuh sel aktiviti secara semulajadi.

Zink :
Diperlukan untuk mengekalkan funngsi imun badan. Individu yang kurang zink akan mengalami luka yang lambat sembuh dan meningkatkan kecenderungan kepada pe
lbagai panthogens (Ejen yang menyebabkan penyakit, terutamanya mikroorganisma hidup seperti bakteria atau kulat.
Nutriferon :
Memang terkenal dengan kebolehannya untuk tingkatkan sistem immune tubuh manusia dengan 4 bahan utama dia dalamnya Kesemua agen2 utk immune booster ni adalah di esktrak dr bahan-bahan semulajadi sahaja tau..bukan dari bahan sintetik. Jadi anda tak perlu risau kerana setiap agen yg masuk ke dalam badan anda adalah selamat.

Untuk membuat sebarang pesanan bole terus hubungi saya melalui
wassap/sms
farah

InshaAllah saya akan membantu anda dan berikan servis yg terbaik untuk anda 😊😊


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...