adgroup

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Shaklee Independent Distributor | ID: 891272 | Penghantaran Seluruh Malaysia

Sunday, 13 December 2015

14 Kelebihan Perempuan yang Tidak Suka Bersolek

Wanita dan alat solek memang sangat-sangat tak dapat nak dipisahkan ye tak..tapi ade sesetengah wanita jarang sekali menggunakan alat solek di atas sebab-sebab tertentu

Saya juga adalah tergolong dalam wanita yang tidak suka bersolek, bila nak keluar ke mana-mana cuma sapu krim pelembab dan bedak sahaja dah cukup memang sangat cepat boleh bersiap hehe..kalo terakhir saya bersolek adalah sewaktu hari perkahwinan saya 5 taun lepas ..hehe..lama betul kan

Sebenarnya kan banyak tau kelebihan lain bagi wanita yang tidak suka bersolek ni..nak tahu apa kelebihan lain tak? jom baca jom


1. Jimat duit 

Sudah tentulah anda boleh berjimat. Bukan murah nak beli alat makeup, lagi pula kalau nak cari yang sesuai dengan kulit wajah. Harus pakai duit lebih. Anggaran untuk sebulan bahagian bibir saja pun dah beratus. Jadi mana yang tak bersolek, confirm boleh menabung lebih!
 

2. Kulit lebih sihat

Kulit boleh elak daripada masalah jerawat atau jeragat. Alat makeup pun ada yang mempunyai bahan kimia, jadi jika kulit tidak ditutup dengan bahan solekan, kulit boleh bernafas bebas, bukan? 
 
 
3. Lebih yakin dengan natural beauty

Wanita selalu guna makeup sebab nak naikkan seri dan mungkin atau tutup noda dan pori-pori, Kalau dah terbiasa tidak menggunakan makeup, anda rasa alat solek bukan keperluan.
 
 
4. Tak kotorkan baju

Sakit hati juga kalau tetiba makeup terkena baju. Nak kena cuci pun ada caranya. Tapi kalau tak guna makeup, tak payah nak fikir masalah ini. 


5. Boleh terus tidur

Tidur anda akan lebih nyenyak saat tak menggunakan makeup. Yelah, anda tak perlu fikir tentang masalah jerawat atau noda hitam yang akan timbul.


6. Solat tanpa perlu cuci muka

Nak solat pun senang, tak perlu nak cuci wajah dulu. Wajah tanpa makeup akan lebih mudah dibersihkan daripada menggunakan makeup. Ambil air wudhuk pun lebih sempurna tanpa was-was. Dan untung juga waktu anda tidak akan banyak terbuang hanya untuk membersihkan wajah.
 
 
7. Peluh bukan satu masalah

Cuaca panas dan anda pula berpeluh? Masa ni tak perlu nak risau makeup tu cair. Bebas makeup, bebas masalah! 


8. Gosok mata sesuka hati

Wanita selalu lupa menggosok mata mereka kerana mengantuk atau gatal, tahu-tahu eyeliner dah comot. Tapi kalau anda tak menggunakan makeup anda boleh menggosok mata tanpa sebarang masalah.
 
 
9. Terus masuk bilik tidur

Kadang dah balik lewat dan penat, anda tak perlu bimbang jika tertidur dengan makeup di wajah.
 

10. Mata tak sakit

Tidak ada lagi kes tercucuk biji mata saat menggunakan maskara atau eyeliner. Eh, pernah terjadi tau!
 
 
11. Tak payah tahan kalau nak menangis

Bila-bila masa saja anda boleh menangis, tak perlu nak risau wajah anda bertukar jadi macam badut jika solekan anda bukan kalis air. 
 
 
12. Gigi bersih tanpa gincu

Boleh gelak sesuka hati dan tak payah fikir adakah gincu tersapu di gigi. Kita mana tahu, kadang dah sedar bila tengok cermin. 


13. Tona kulit serata

Warna kulit wajah anda akan selalu sesuai dengan kulit tubuh, kerana anda tak pakai bedak asas yang salah.
 
 
14. Rasa yakin dan tidak malu

Anda akan lebih yakin dengan anugerah yang Allah berikan. Rasa selesa dan senang untuk ke mana. Bersiap pun tidak makan masa, tidaklah pasangan mengeluh! Dan paling untung lelaki akan nampak kecantikan sebenar anda.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...